Ciasto bananowe z kaszą jaglaną
- 30 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 6 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 353 Kcal
- 12 g białek
- 14 g tłuszczów
- 44 g węglowodanów
Składniki
6 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Wsyp kaszę do dużej miski, zalej wrzątkiem i odstaw na co najmniej 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 190°C.
2
W międzyczasie rozgrzej w garnku mleko migdałowe, dodaj stewię, przyprawę do piernika i ekstrakt waniliowy.
3
Wsyp kaszę jaglaną i gotuj przez ok. 15 minut.
4
Pozostaw do ostygnięcia i wymieszaj z rozgniecionymi bananami, jajkami, orzechami i rozpuszczonym olejem kokosowym.
5
Przełóż do formy pokrytej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180–190°C przez 10–15 minut.
6
Pozostaw do ostygnięcia i podziel na 6–8 kawałków. Podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Rewelacja 🤩 Tylko piekłam trochę dłużej, bo wydawała się mokra. Smak jest doskonały 😍
Tłumaczenie automatyczne
Doskonałe👍
Tłumaczenie automatyczne