
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Blachę pokryj papierem do pieczenia.
Orzechy zblenduj na gładki proszek, dodaj posiekane daktyle, sól, ekstrakt waniliowy, jajka, kakao i cynamon. Wymieszaj i wyrób zwarte ciasto.
Czekoladę połam na drobne kawałki i dorzuć do ciasta razem z sodą oczyszczoną. Wymieszaj.
Z masy formuj drobne ciasteczka i układaj je na blasze.
Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 175°C przez 15–20 minut.
Upieczone ciasteczka pozostaw do ostygnięcia, a następnie podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetne ciasteczka, byłam trochę sceptyczna, gdy zobaczyłam konsystencję ciasta..ale wynik to luksus!
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo dobrze, bez mąki i bez cukru! 🤍🤍
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego