Ciasteczka czekoladowe z cynamonem
- 30 min.
- 20 min.
- Łatwe
- 10 sztuki
Czekolada i cynamon? Połączenie idealne. Efekt? Aromatyczne domowe ciasteczka.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 152 Kcal
- 3,6 g białek
- 10,4 g tłuszczów
- 9 g węglowodanów
Składniki
10 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Blachę pokryj papierem do pieczenia.
2
Orzechy zblenduj na gładki proszek, dodaj posiekane daktyle, sól, ekstrakt waniliowy, jajka, kakao i cynamon. Wymieszaj i wyrób zwarte ciasto.
3
Czekoladę połam na drobne kawałki i dorzuć do ciasta razem z sodą oczyszczoną. Wymieszaj.
4
Z masy formuj drobne ciasteczka i układaj je na blasze.
5
Umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 175°C przez 15–20 minut.
6
Upieczone ciasteczka pozostaw do ostygnięcia, a następnie podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
naprawdę świetnie! Jak dotąd zdecydowanie najlepsze ciasteczka jakie zrobiłam :)! Nawet mój mąż je lubił i to wystarczy, bo ma dość słodyczy.
Tłumaczenie automatyczne