
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Z mleka odlej 150 ml i wlej je do miseczki. Dodaj żółtka, ekstrakt waniliowy, miód iskrobię ziemniaczaną.
Dokładnie wymieszaj, żeby budyń był bez grudek.
Resztę mleka wlej do rondelka i na średnim ogniu doprowadź je do wrzenia.
Do wrzącego mleka wlej zawartość miseczki i mieszaj tak długo, aż budyń zgęstnieje.
Następnie na patelni nieprzywierającej rozgrzej olej kokosowy, wrzuć płatki owsiane i praż je przez 5 minut na wolnym ogniu. Płatki powinny nabrać złotego koloru. Pod koniec prażenia dodaj cynamon.
Przygotuj sobie 4 szklaneczki i ułóż w nich warstwy budyniu, prażonych płatków i owoców. Jeżeli nie będziesz jeść budyniu od razu, posyp go płatkami dopiero tuż przed podaniem.
Gotowy deser przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 3 dni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Znakomicie, choć dla mnie trochę rozcieńczył, ale następnym razem chce ugotować mocniej. Mojemu synowi też smakowało 🙃
Tłumaczenie automatyczne
.
Tłumaczenie automatyczne