
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 180–185°C. Wysoką formę (20 × 30 cm) pokryj papierem do pieczenia.
Przesiej mąkę przez sito do dużej miski, dodaj cukier trzcinowy i proszek do pieczenia. Wymieszaj.
Dodaj mokre składniki: 3 jajka, oliwę, 330 ml wody gazowanej i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj kopyścią i wyrób zwarte, gładkie ciasto.
Kiedy znikną wszystkie grudki, przelej do formy. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25–30 minut w 180–185°C.
W międzyczasie przygotuj polewę. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej: weź garnek i miskę ze stali lub szkła, którą możesz wstawić do garnka, tak by nie dotykała jego dna. Wlej do garnka niewielką ilość wody i doprowadź ją do wrzenia. Włóż do miski połamaną czekoladę i pokrojone masło. Kiedy woda zacznie wrzeć, zmniejsz ogień, wstaw miskę do garnka i ciągle mieszając, rozpuść czekoladę i masło na wolnym ogniu.
Gotowe ciasto pozostaw na 5 minut do przestygnięcia, a następnie polej je czekoladą.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Jest strasznie sucho.
Tłumaczenie automatyczne
jedyne, co mi się w tym podoba, to czekolada powyżej 😅
Tłumaczenie automatyczne