Biszkopty pełnoziarniste
- 10 min.
- 12 min.
- Łatwe
- 60 sztuki
Od dziecka kochasz biszkopty? Zamiast szukać w sklepach zdrowszych wersji, zrób je w domu, są banalnie proste! Smakują wybornie same, posmarowane dżemem lub w deserach i sernikach na zimno.
Znasz z naszej książki kucharskiej
Jemy zdrowo – szybko i prosto
Strona 148Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 14 Kcal
- 1 g białek
- 0 g tłuszczów
- 2 g węglowodanów
Składniki
60 sztuki
Sposób przygotowania
1
Piekarnik rozgrzej do 170°C.
2
Mąkę przesiej do miski i wymieszaj ze stewią i proszkiem do pieczenia.
3
W drugiej misce ubij żółtka z cukrem kokosowym.
4
Z białek i szczypty soli ubij sztywną pianę.
5
Zawartość obu misek połącz, ostrożnie dodaj pianę z białek.
6
Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
7
Z ciasta, za pomocą łyżeczki, uformuj małe biszkopty i połóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
8
Biszkopty piecz w piekarniku w temperaturze 160–170°C przez 10–12 minut.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Pyszne.Dodałam 3 żółtka, proszek do pieczenia bez fosforanów i zagotowałam w 1 łyżce soku z cytryny.
Tłumaczenie automatyczne