
Hydrolizat kolagenu o smaku cytrynowym

Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej przez sito do naczynia. Wymieszaj z cynamonem.
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę.
Banany dokładnie rozgnieć widelcem.
Żółtka ubij z cukrem i olejem na pianę. Następnie dodaj mleko, ekstrakt waniliowy i banany. Wymieszaj.
Do mokrych składników małymi porcjami dodawaj suche składniki. Mąkę delikatnie wmieszaj łyżką, nie ubijaj. Następnie powoli dodaj pianę z białek.
Formę na babkę o średnicy 22 cm wysmaruj olejem. Wlej do niej ciasto, wstaw do piekarnika i obniż temperaturę pieczenia do 150°C. Piecz w takiej temperaturze przez 50-55 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest dobrze upieczone w środku.
Gotowy bochenek pozostaw do ostygnięcia na kratce, a następnie wyjmij go z formy. Krój po całkowitym ostygnięciu.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Wyśmienite ciasto. Nieco go ulepszyłam – użyłam 180 g mąki i dodałam 70 g białka bananowego. Dodałam również 50g płatków owsianych i wiórków kokosowych. Mniej cukru. A żeby nie było za rzadkie zrobiłam budyń bananowy. Pyszny przysmak, który się nie rozpada.
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie 👍
Tłumaczenie automatyczne
Smakuje bardzo dobrze, posłuchałam rady z komentarzy i zmniejszyłam ilość cukru, dałam 140g i w zupełności wystarczyło. Wtedy posłuchałam rady i opróżniłam foremkę, ale moja babka też się rozpadła... więc wyglądała okropnie, ale smakowała bardzo dobrze
Tłumaczenie automatyczne