SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 304 Kcal
  • 3,9 g białek
  • 14,3 g tłuszczów
  • 38,4 g węglowodanów

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji

Składniki

12 porcje

Dobrze przyswajalny magnez zapewnia wysoką jakość snu

  • Najlepiej przyswajalna forma magnezu
  • Naturalny sposób na zmęczenie
  • Przynosi ulgę przy skurczach mięśni
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej przez sito do naczynia. Wymieszaj z cynamonem.

3

Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę.

4

Banany dokładnie rozgnieć widelcem.

5

Żółtka ubij z cukrem i olejem na pianę. Następnie dodaj mleko, ekstrakt waniliowy i banany. Wymieszaj.

6

Do mokrych składników małymi porcjami dodawaj suche składniki. Mąkę delikatnie wmieszaj łyżką, nie ubijaj. Następnie powoli dodaj pianę z białek.

7

Formę na babkę o średnicy 22 cm wysmaruj olejem. Wlej do niej ciasto, wstaw do piekarnika i obniż temperaturę pieczenia do 150°C. Piecz w takiej temperaturze przez 50-55 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest dobrze upieczone w środku.

8

Gotowy bochenek pozostaw do ostygnięcia na kratce, a następnie wyjmij go z formy. Krój po całkowitym ostygnięciu.

Nasza rada
Formę nieprzylegającą wystarczy wysmarować olejem, pozostałe typy form lepiej posypać mąką grubo mieloną lub wiórkami kokosowymi. Gotową babkę możesz przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Hana Pernicová
12. listopada 2024

Rewelacja, dodałam tylko około 70g cukru i jest wystarczająco słodkie

Tłumaczenie automatyczne

Natalia Opioła
04. listopada 2024

Proszę o uscislenie. W tytule z maki pelnoziarnistej, w przepisie to mąka orkiszowa jasna.??

masopust.jiri1@gmail.com
27. października 2024

Bardzo dobre ciasto. Bardzo giętki i puszysty.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu