![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W misce wymieszaj wszystkie składniki na babeczki, tak, aby powstało gładkie ciasto.
Przelej je do 12 foremek na babeczki i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20 minut.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i zostaw ją na 5 minut do przestygnięcia.
Zblenduj tofu, mleko, miód i ekstrakt waniliowy.
Dodaj do masy przestygniętą czekoladę i wymieszaj.
Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dolej do niej odrobinę mleka.
Po wyjęciu i przestygniciu babeczek ozdób je polewą, używając do tego rękawa cukierniczego.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Ciasto nieduże, bardzo gęste. Jednak krem z tofu poprawił go o 100%.
Tłumaczenie automatyczne
Zrobiłam bez tofu, zamiast miodu podałam syrop z cykorii, znacznie więcej niż w przepisie. Więc nie były zbyt dobre w smaku.
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie, uwielbiam ten krem z tofu i nie lubię tofu, babeczki są dla mnie za suche
Tłumaczenie automatyczne