Babeczki z kremem z tofu
- 30 min.
- 20 min.
- Średnie
- 12 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 301 Kcal
- 12 g białek
- 15 g tłuszczów
- 29 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W misce wymieszaj wszystkie składniki na babeczki, tak, aby powstało gładkie ciasto.
Przelej je do 12 foremek na babeczki i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20 minut.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i zostaw ją na 5 minut do przestygnięcia.
Zblenduj tofu, mleko, miód i ekstrakt waniliowy.
Dodaj do masy przestygniętą czekoladę i wymieszaj.
Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dolej do niej odrobinę mleka.
Po wyjęciu i przestygniciu babeczek ozdób je polewą, używając do tego rękawa cukierniczego.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Same muffinki na pewno wymagałyby dopracowania, bo są wytrawne i niezbyt słodkie. Dodałam jeszcze 50ml mleka, ale niewiele to pomogło. Krem jest doskonały!
Tłumaczenie automatyczne
Ciasto nieduże, bardzo gęste. Jednak krem z tofu poprawił go o 100%.
Tłumaczenie automatyczne
Zrobiłam bez tofu, zamiast miodu podałam syrop z cykorii, znacznie więcej niż w przepisie. Więc nie były zbyt dobre w smaku.
Tłumaczenie automatyczne