
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W misce wymieszaj wszystkie składniki na babeczki, tak, aby powstało gładkie ciasto.
Przelej je do 12 foremek na babeczki i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20 minut.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i zostaw ją na 5 minut do przestygnięcia.
Zblenduj tofu, mleko, miód i ekstrakt waniliowy.
Dodaj do masy przestygniętą czekoladę i wymieszaj.
Jeśli polewa jest zbyt gęsta, dolej do niej odrobinę mleka.
Po wyjęciu i przestygniciu babeczek ozdób je polewą, używając do tego rękawa cukierniczego.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Krem jest wyśmienity, bardzo podoba mi się tofu w tej wersji. Ale samo ciasto niewiele. :(
Tłumaczenie automatyczne
Same muffinki na pewno wymagałyby dopracowania, bo są wytrawne i niezbyt słodkie. Dodałam jeszcze 50ml mleka, ale niewiele to pomogło. Krem jest doskonały!
Tłumaczenie automatyczne