SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 118Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 110 Kcal
  • 5 g białek
  • 7 g tłuszczów
  • 7 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

4 porcji

Naturalny sposób na walkę ze zmęczeniem – Bis-glicynian magnezu

  • Energetyzuje
  • Odpręża
  • Wzmacnia mięśnie i kości
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Bakłażana ponakłuwaj widelcem i zapakuj w folię aluminiową razem z obranymi ząbkami czosnku.

2

Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170–180°C przez 45–50 minut. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie owiń folią spożywczą. Po chwili obierz bakłażana ze skóry, miąższ i upieczony czosnek umieść w blenderze. Zmiksuj na gładką masę.

3

Dodaj ricottę, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem.

4

Na sam koniec dodaj świeżą bazylię.

Nasza rada
Pastę podawaj np. z krakersami pełnoziarnistymi
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Linda Pavlíková
07. czerwca 2024

Spodziewałam się, że będzie smaczniejsze, biorąc pod uwagę żmudne przygotowanie. Raz wystarczyło.

Tłumaczenie automatyczne

Brygida Zdrzalek
21. kwietnia 2024

wyśmienita i pyszna pasta.bszylie dałam suszona.

Silvia Bojdová-Melišová
08. listopada 2022

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu