Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Bakłażana ponakłuwaj widelcem i zapakuj w folię aluminiową razem z obranymi ząbkami czosnku.
Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 170–180°C przez 45–50 minut. Pozostaw do ostygnięcia, a następnie owiń folią spożywczą. Po chwili obierz bakłażana ze skóry, miąższ i upieczony czosnek umieść w blenderze. Zmiksuj na gładką masę.
Dodaj ricottę, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem.
Na sam koniec dodaj świeżą bazylię.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Spodziewałam się, że będzie smaczniejsze, biorąc pod uwagę żmudne przygotowanie. Raz wystarczyło.
Tłumaczenie automatyczne
wyśmienita i pyszna pasta.bszylie dałam suszona.