Pasta do pieczywa z czerwoną soczewicą, nerkowcami i kuminem
- 30 min.
- 15 min.
- Łatwe
- 2 porcji
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 491 Kcal
- 19,4 g białek
- 28,9 g tłuszczów
- 34,3 g węglowodanów
Składniki
2 porcji
Sposób przygotowania
1
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
2
W garnku rozgrzej olej i na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek na złoty kolor.
3
Następnie dodaj czerwoną soczewicę i kumin. Zalej taką ilością wody, aby soczewica była w całości zanurzona.
4
Gotuj do miękkości na wolnym ogniu przez 10 minut. W razie potrzeby dolej jeszcze trochę wody.
5
Odcedź ugotowaną soczewicę i dopraw ją do smaku solą i pieprzem. Dodaj nerkowce i zblenduj na gładką masę.
6
Wstaw pastę do lodówki, żeby się przegryzła
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobre :) Dodałam 1 marchewkę, ale uważam, że pasta i bez niej jest świetna. Dziękuję za przepis :)
Tłumaczenie automatyczne
Pychota !Warto zrobic.
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne