SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 457 Kcal
  • 7,7 g białek
  • 39,4 g tłuszczów
  • 17,5 g węglowodanów

Składniki

2 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C, blachę pokryj papierem do pieczenia.

2

Paprykę owiń folią aluminiową. Ułóż je na blasze i piecz przez 25–30 minut w 180–190°C.

3

Upieczone warzywa pozostaw do wystygnięcia, a następnie rozkrój je i usuń gniazda nasienne. Warzywa umieść w blenderze, dodaj pozostałe składniki i zblenduj wszystko na gładką masę.

Nasza rada
Gotową pastę możesz udekorować orzechami włoskimi. Podawaj z pełnoziarnistymi chlebkami pita.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

AgneFee
21. października 2022

Wszystkim spodobał się spread!

Tłumaczenie automatyczne

Katy Vančurová
18. sierpnia 2021

😁👍

Tłumaczenie automatyczne

Radim Dubový
27. września 2020

Nie jestem tym zbyt podekscytowany, ale wcale nie. Nie podobało mi się połączenie z orzechami (i nawet nie włożyłem tam wszystkiego), kobiecie znowu przeszkadzała ilość octu balsamicznego. Pomiń orzechy i wymyśl, jak spróbować inaczej ... ale nie wiem jak.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu