
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Masło pokrój w drobną kostkę, umieść w rondelku i rozpuść na średnim ogniu.
Mieszaj, aż na wierzchu powstanie piana. Pianę zbieraj łyżką i wyrzucaj: w ten sposób usuwasz maślankę i wodę, zostaje czysty tłuszcz.
Kiedy przestanie powstawać piana (po około 20 minutach gotowania), zdejmij garnek z ognia, przecedź przez szmatkę i wlej do zamykanego szklanego naczynia.
Naczynie (np. słoik) szczelnie zamknij dopiero po ostygnięciu masła. Przechowuj w temperaturze pokojowej. Klarowane masło możesz stosować do pieczenia, smażenia lub pieczywa.
W chłodnym i suchym miejscu można je przechowywać nawet przez pół roku
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To dość proste, wystarczy trochę cierpliwości, aby poczekać na piankę i ją usunąć 😊 Przeciągnąłem się przez gazę.
Tłumaczenie automatyczne
Od teraz tylko w domu! Tego się tak bardzo bałem! Gotowe w pół godziny w umytym garnku 😄
Tłumaczenie automatyczne
Dla mnie doskonały podobny, który kupujemy od rolników, również zbędny; ))
Tłumaczenie automatyczne