SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 137 Kcal
  • 3,8 g białek
  • 10,2 g tłuszczów
  • 7,5 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

2

Marchew oczyść lub obierz i drobno pokrój.

3

Blachę pokryj papierem do pieczenia. Rozłóż marchewkę na blasze i skrop ją oliwą. Wymieszaj gołymi rękami, żeby dokładnie pokryć tłuszczem wszystkie kawałki.

4

Piecz przez 20–25 minut w temperaturze 180–190°C.

5

Upieczoną marchewkę zblenduj na gładką masę z twarogiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Nasza rada
Pastę podawaj z chlebem żytnim na zakwasie, udekoruj grubo posiekaną natką marchewki.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Mirjam Wimberger
08. stycznia 2023

dodano trochę curry i czosnku. bardzo dobry rozrzut.

Tłumaczenie automatyczne z języka niemieckiego

Marie Sekaninová
07. stycznia 2023

Łatwość przygotowania niesamowicie niekonwencjonalny smak jak dla mnie 10/10 👍

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Klaudia Walachova
08. lutego 2022

Zdumiewający!

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu