![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Imbir obierz i utrzyj na tarce o drobnych oczkach.
W garnku zagotuj 500 ml wody.
Do wrzątku dodaj tarty imbir i skórkę z cytryny. Gotuj na średnim ogniu przez ok. 5–7 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj miód i sok z cytryny, pozostaw do ostygnięcia.
Przecedź przez sitko o drobnych oczkach, a jeżeli to konieczne – jeszcze raz przez ściereczkę.
Gotowy napar wlej do słoika lub butelki i przechowuj w lodówce (zużyj w ciągu 2 dni).
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne
1
Tłumaczenie automatyczne