Przeciwgrypowe shoty z imbiru
- 30 min.
- 7 min.
- Łatwe
- 12 porcje
Styczeń to zwykle najzimniejszy miesiąc roku. Wesprzyj odporność swojego organizmu, pijąc energetyzujące i pełne witamin shoty z imbiru.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 4 Kcal
- 0,03 g białek
- 0,01 g tłuszczów
- 0,9 g węglowodanów
Składniki
12 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Imbir obierz i utrzyj na tarce o drobnych oczkach.
2
W garnku zagotuj 500 ml wody.
3
Do wrzątku dodaj tarty imbir i skórkę z cytryny. Gotuj na średnim ogniu przez ok. 5–7 minut.
4
Zdejmij z ognia, dodaj miód i sok z cytryny, pozostaw do ostygnięcia.
5
Przecedź przez sitko o drobnych oczkach, a jeżeli to konieczne – jeszcze raz przez ściereczkę.
6
Gotowy napar wlej do słoika lub butelki i przechowuj w lodówce (zużyj w ciągu 2 dni).
Nasza rada
Shoty z imbiru pij rano, w ramach profilaktyki przeciwgrypowej. Jeżeli najdzie Cię ochota na lemoniadę imbirową, do naparu wystarczy dodać wodę. Shoty możesz również wykorzystać do pieczenia ciast lub ciasteczek.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie
Tłumaczenie automatyczne
1
Tłumaczenie automatyczne