SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 371 Kcal
  • 12 g białek
  • 29 g tłuszczów
  • 14 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Namoczone nerkowce odcedź i umieść w blenderze. Dodaj 1 litr wody i dokładnie zblenduj.

2

Sprawdź, czy w mleku nie ma kawałków orzechów. Jeżeli tak, przecedź je przez sitko pokryte płótnem.

3

Mleko umieść w szklanym zamykanym pojemniku i przechowuj w lodówce (do 5 dni).

Nasza rada
Mleko z nerkowców możesz dosłodzić do smaku, np. miodem. Lekko dosłodzone, smakuje zupełnie jak mleko krowie, dlatego można je stosować jako pełnowartościowy zastępnik.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Zuzana Kocurková
23. lipca 2021

Najlepsze mleko roślinne, jakie kiedykolwiek jadłem. Z pewnością odgrywa rolę, że było domowej roboty, ale nawet to będzie miało więcej tłuszczu niż migdały czy soja.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Michala Hortova
15. maja 2020

Mleko jest doskonałe, prawdopodobnie najbardziej podobne w smaku do mleka krowiego

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu