SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 371 Kcal
  • 12 g białek
  • 29 g tłuszczów
  • 14 g węglowodanów

Składniki

4 porcji

Sposób przygotowania

1

Namoczone nerkowce odcedź i umieść w blenderze. Dodaj 1 litr wody i dokładnie zblenduj.

2

Sprawdź, czy w mleku nie ma kawałków orzechów. Jeżeli tak, przecedź je przez sitko pokryte płótnem.

3

Mleko umieść w szklanym zamykanym pojemniku i przechowuj w lodówce (do 5 dni).

Nasza rada
Mleko z nerkowców możesz dosłodzić do smaku, np. miodem. Lekko dosłodzone, smakuje zupełnie jak mleko krowie, dlatego można je stosować jako pełnowartościowy zastępnik.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

DorotaAN1
24. marca 2023

Super mleko

Zuzana Kocurková
23. lipca 2021

Najlepsze mleko roślinne, jakie kiedykolwiek jadłem. Z pewnością odgrywa rolę, że było domowej roboty, ale nawet to będzie miało więcej tłuszczu niż migdały czy soja.

Tłumaczenie automatyczne

Michala Hortova
15. maja 2020

Mleko jest doskonałe, prawdopodobnie najbardziej podobne w smaku do mleka krowiego

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu