SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Idealne proporcje ziół to pół na pól. Umyj kwiaty bzu i liście mięty pod bieżącą wodą. Strzepnij. Porwij miętę na pojedyncze listki. Z bzu usuń grube zdrewniałe łodygi i podziel kwiaty na niewielkie bukieciki.

2

Susz na papierze do pieczenia, na kaloryferze lub suszarce do owoców, zgodnie z instrukcją użytkowania lub własnym doświadczeniem. Porządnie wysuszone zioła ułóż w słoiku i mocno zakręć pokrywkę.

3

Przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Na kubek herbaty będziesz potrzebować kopiastej łyżki suszonych ziół.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Betty Bellinger
11. października 2023

Nie znałam jeszcze przepisu, więc herbatkę miętową z czarnego bzu już sama zrobiłam... i uwielbiam 😍

Tłumaczenie automatyczne

Ivča Šálková
21. czerwca 2020

bardzo dobrze

Tłumaczenie automatyczne

LilaLaura
12. listopada 2019

Wspaniały

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu