SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 118 Kcal
  • 3 g białek
  • 5 g tłuszczów
  • 15 g węglowodanów

Składniki

25 porcje

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Oddziel białka od żółtek.

2

Do białek dodaj szczyptę soli i ubij je trzepaczką na sztywną pianę. Odstaw.

3

Mąkę i proszek do pieczenia przesiej przez sitko do dużej miski. Wymieszaj.

4

W drugim naczyniu ubij na kogel-mogel żółtka i miód, a następnie dodaj go do suchych składników. Dobrze wymieszaj.

5

Dodaj mleko i olej, wymieszaj.

6

Pojedynczymi łyżkami dodawaj do ciasta pianę z białek i ostrożnie połącz składniki, mieszając.

7

Wlej ciasto do specjalnej formy na baranka wielkanocnego, dokładnie wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą.

8

Piecz przez ok. 55 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 °C.

9

*My użyliśmy kamionkowej formy z pokrywką o długości ok. 28 cm.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Nikol1984
12. kwietnia 2023

Świetnie!!

Tłumaczenie automatyczne

Michaela Václavíčková
28. marca 2023

Maťka Červená
18. kwietnia 2022

doskonała somurobila som 3 ❤️

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1271755
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu