SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 167 Kcal
  • 7 g białek
  • 3 g tłuszczów
  • 27 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

12 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Przygotuj kruche ciasto: wymieszaj w misce płatki owsiane, jajka, mleko ryżowe i sodę oczyszczoną.

3

Pokryj dno tortownicy papierem do pieczenia i rozłóż na nim ciasto.

4

Piecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.

5

W międzyczasie ubij twaróg, miód i ekstrakt waniliowy.

6

Rozsmaruj masę serową na upieczonym cieście, posyp utartymi jabłkami i wstaw z powrotem do piekarnika.

7

Piecz przez kolejnych 35 minut.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Andrea Řidkošilová
26. lutego 2023

Bardzo dobre, dosłodziłam syropem z cykorii i smakowało całej rodzinie

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

ocen_1400804
nadinemenn
05. lutego 2023

Petra Babická
30. października 2022

Ciało było za wysokie i słabo przyprawione, smakowało po prostu jak soda oczyszczona i jajka. Z drugiej strony nadzienie z twarogu nie wystarczało, następnym razem dodawałabym do niego jajko, żeby miało lepszą konsystencję. Nie chciałem skończyć pieczenia bułki, ale płakałem. Na koniec zeskrobałem twaróg z jabłek, pozwoliłem cieście dopieścić się jeszcze trochę, a następnie włożyłem do szklanek z nową porcją nadzienia twarogowego i bardziej doprawiłem.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu