SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 150 Kcal
  • 2 g białek
  • 9 g tłuszczów
  • 14 g węglowodanów

Doskonale nawilżona i odżywiona skóra dzięki kolagenowi

  • Profilaktyka zmarszczek
  • Redukcja cellulitu
  • Pyszny w smaku
Więcej informacji

Składniki

20 porcje

Naturalny sposób na walkę ze zmęczeniem – Bis-glicynian magnezu

  • Energetyzuje
  • Odpręża
  • Wzmacnia mięśnie i kości
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Namocz daktyle i figi w ciepłej wodzie i odstaw na co najmniej 20 minut.

2

Odcedź i wrzuć owoce do blendera.

3

Dodaj wiórki kokosowe, rozpuszczony olej kokosowy, syrop ryżowy i szczyptę soli.

4

Blenduj przez 2–3 minuty na pełnych obrotach.

5

Weź 1/3 masy i pokryj nią dno niewielkiej tortownicy. Posyp połową orzechów włoskich i nasion chia, a następnie przykryj drugą warstwą masy daktylowej. Znowu posyp orzechami i pokryj masą daktylową.

6

Wstaw tort na co najmniej 15 minut do lodówki, a następnie pokrój na ok. 20 porcji i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Zuzana Kocurková
30. czerwca 2021

Znakomity w smaku, jednak ze względu na dość dużą warstwę nasion chia nie skleja się. Następnym razem wrobię ciasto do ciasta i wolę też orzechy. Zapewni to, że ciasto się przyklei.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu