Torcik daktylowy bez pieczenia
- 45 min.
- 0 min.
- Średnie
- 20 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 150 Kcal
- 2 g białek
- 9 g tłuszczów
- 14 g węglowodanów
Składniki
20 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Namocz daktyle i figi w ciepłej wodzie i odstaw na co najmniej 20 minut.
2
Odcedź i wrzuć owoce do blendera.
3
Dodaj wiórki kokosowe, rozpuszczony olej kokosowy, syrop ryżowy i szczyptę soli.
4
Blenduj przez 2–3 minuty na pełnych obrotach.
5
Weź 1/3 masy i pokryj nią dno niewielkiej tortownicy. Posyp połową orzechów włoskich i nasion chia, a następnie przykryj drugą warstwą masy daktylowej. Znowu posyp orzechami i pokryj masą daktylową.
6
Wstaw tort na co najmniej 15 minut do lodówki, a następnie pokrój na ok. 20 porcji i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Znakomity w smaku, jednak ze względu na dość dużą warstwę nasion chia nie skleja się. Następnym razem wrobię ciasto do ciasta i wolę też orzechy. Zapewni to, że ciasto się przyklei.
Tłumaczenie automatyczne