Szybki deser bananowy
- 85 min.
- 0 min.
- Łatwe
- 10 porcje
Lubisz ciasta i desery bez pieczenia? Mamy dla ciebie deser bananowy, który będzie gotowy w kilka chwil, bez pieczenia. Puszysty, smaczny, rozpływający się ustach… mniam!
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 122 Kcal
- 3 g białek
- 6 g tłuszczów
- 14 g węglowodanów
Składniki
10 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Banany obierz, pokrój lub połam i umieść w blenderze. Dodaj masło orzechowe, olej kokosowy i miód lub syrop. Zblenduj na wysokich obrotach na gładką masę. Dodaj do niej kakao, cynamon, kardamon i szczyptę soli. Zmiksuj ponownie.
2
Przygotuj sobie foremkę (20 cm × 20 cm), pokryj ją folią spożywczą lub papierem do pieczenia i wlej do niej masę. Umieść w zamrażarce i schładzaj przez co najmniej 1 godzinę.
3
Następnie wyjmij deser z zamrażarki i pozostaw go na 10 minut w temperaturze pokojowej. Pokrój na 10 kawałków i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały i łatwy deser. Polecam odczekać chwilę, aż wyjmiecie go z zamrażarki, wtedy lepiej jeść.
Tłumaczenie automatyczne
Było pyszne, ale po 3 godzinach w zamrażarce nie stwardniało na tyle, żebym mogła je wyjąć, więc jedliśmy łyżką, więc smakowało dobrze.
Tłumaczenie automatyczne