Sernik marmurkowy
- 10 min.
- 25 min.
- Łatwe
- 15 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 216 Kcal
- 10 g białek
- 8 g tłuszczów
- 25 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180–190°C.
Przygotuj formę do pieczenia (30 × 40 cm) i pokryj ją papierem do pieczenia.
Zrób ciasto: przesiej mąkę przez sito do miski, dodaj proszek do pieczenia, kakao i cukier. Wymieszaj.
Dodaj 2 jajka, olej, 300 ml mleka i wszystko dokładnie wymieszaj, tak by powstało gładkie ciasto bez grudek. Przelej je do przygotowanej formy.
Przygotuj drugie naczynie, wrzuć do niego twaróg, ekstrakt waniliowy, 2 jajka i 150 ml mleka. Zmiksuj lub ubij.
Teraz weź łyżkę, nabieraj nią porcje masy serowej i rozsmaruj ją na spodzie czekoladowym tak, by powstał marmurkowy wzór.
Wstaw blachę z ciastem do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 180–190°C.
Następnie pokrój na 15 kawałków i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
wcale nam się to nie podobało
Tłumaczenie automatyczne
Konsystencja jest dobra, ale jakoś bez smaku, ja dosłodziłabym twaróg, a jestem przyzwyczajona do usuwania cukru w przepisach.
Tłumaczenie automatyczne
Przepis, który trzeba całkowicie przerobić, aby był użyteczny, jest całkowicie bezużyteczny. Polecam znaleźć na stronie inną wersję bułki twarogowej. Mało cukru w cieście, żadnego w twarogu, mleko chyba nie powinno wchodzić do twarogu, ciasto raczej by to przyjęło z radością. Smakuje nieźle, ale twarożek z cukrem też smakuje dobrze, prawda? Konsystencja jest obłędna.
Tłumaczenie automatyczne