SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 161 Kcal
  • 8 g białek
  • 6 g tłuszczów
  • 17 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

10 porcje

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do temperatury 175°C.

2

Mąkę przesiej do miski, wymieszaj ją z proszkiem do pieczenia, solą, cynamonem i imbirem. Jajka ubij z miodem i mlekiem, a następnie przelej do miski z mąką, dodaj pozostałe składniki. Na sam koniec dodaj utartą marchewkę.

3

Ciasto wlej do formy (25 × 35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i umieść w rozgrzanym piekarniku. Piecz przez 12–18 minut w temperaturze 165–175°C.

4

W międzyczasie przygotuj nadzienie. Serek śmietankowy, twaróg, miód i ekstrakt waniliowy ubij na puszysty krem. Upieczone ciasto ostrożnie wyłóż na lekko wilgotną ściereczkę i zwiń w rulon (razem ze ściereczką). Pozostaw je tak na co najmniej 5 minut.

5

Ciasto rozwiń, posmaruj równomierną warstwą kremu i zwiń w roladę. Włóż na co najmniej 1 godzinę do lodówki.

Nasza rada
Jeżeli chcesz uzyskać jeszcze bardziej dietetyczną wersję ciasta, krem zrób z samego twarogu posłodzonego stewią.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu