![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
![Rolada bez pieczenia](https://jz.img0.cz/media/16/e8/16e8b29a-a9a7-42f7-994f-019a301cad15.jpg.570x570_q85_crop.jpg)
Rolada bez pieczenia
70 min.
0 min.
Średnie
12 porcje
Nie wszystkie ciasta i desery muszą być pieczone. Desery raw też są przepyszne. Koniecznie wypróbuj naszą roladę kokosową. Nie znajdziesz w niej ani grama mąki, którą w całości zastąpiliśmy mielonymi migdałami.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 167 Kcal
- 5 g białek
- 13 g tłuszczów
- 7 g węglowodanów
Składniki
12 porcje
- 100 g mielonych obranych migdałów
- 2 łyżki holenderskiego kakao
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 3 łyżki miodu (rozpuść)
- 60 g oleju kokosowego rozpuszczonego
- 2 łyżki wody
- 230 g półtłustego twarogu
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 50 g roztopionej gorzkiej czekolady dobrej jakości (o minimalnej zawartości kakao 80 %)
- sól
Etykiety
Sposób przygotowania
1
W misce wymieszaj migdały, kakao, sól i cynamon.
2
Dodaj rozpuszczony miód, rozpuszczony olej kokosowy i wodę.
3
Wyrabiaj ciasto rękoma, po czym włóż je do lodówki na co najmniej 20 minut.
4
Na papierze do pieczenia uformuj z ciasta prostokąt o grubości 3–4 mm.
5
Posmaruj twarogiem wymieszanym z wiórkami kokosowymi i zwiń. Włóż do lodówki na 30 minut.
6
Gotową roladę polej rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
TOP! Łatwe do przygotowania
Tłumaczenie automatyczne
Włożyłem więcej kokosa do nadzienia i wierzchu
Tłumaczenie automatyczne
dobry gust. ciasto jest jednak bardzo lepkie, w ogóle nie mogłem z nim pracować i nie złożyłem rolady. na koniec dosłownie zeskrobałem wszystko z papieru do pieczenia i złożyłem jako deser w szklance
Tłumaczenie automatyczne