![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki, rozpuszczone masło (lub olej), jogurt i jajka.
Wyrób ciasto, podziel je na pół i rozwałkuj każdą część na cienki placek.
Wymieszaj utarte jabłka, siekane orzechy włoskie, rodzynki, cynamon i miód. Posyp nadzieniem oba placki.
Zwiń każdy placek w roladę, brzegi zawiń pod spód i sklej. Posmaruj ubitym jajkiem.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 165–175°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały strudel! Pominęłam miód i dzięki jabłkom jest wystarczająco słodki, przed podaniem dodałam tylko trochę cukru. Na pewno nie piekłam po raz ostatni! 😋
Tłumaczenie automatyczne
Najlepsze ciasto na strudel. Więc nawet liściaste są świetne! Ale kocham to
Tłumaczenie automatyczne
Smakuje wyśmienicie i nadal jest zdrowy 👍
Tłumaczenie automatyczne