
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki, rozpuszczone masło (lub olej), jogurt i jajka.
Wyrób ciasto, podziel je na pół i rozwałkuj każdą część na cienki placek.
Wymieszaj utarte jabłka, siekane orzechy włoskie, rodzynki, cynamon i miód. Posyp nadzieniem oba placki.
Zwiń każdy placek w roladę, brzegi zawiń pod spód i sklej. Posmaruj ubitym jajkiem.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 165–175°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Ciasto zwarte, pięknie się wałkuje, nadzienie jest pyszne. Ogólnie super 🙂
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Rewelacja!!!Zamiast oleju kokosowego użyłam masła. Test działa pięknie, nie psuje się. Na pewno jeszcze nie raz upiekę!!!
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego