SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 175°C.

2

W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki, rozpuszczone masło (lub olej), jogurt i jajka.

3

Wyrób ciasto, podziel je na pół i rozwałkuj każdą część na cienki placek.

4

Wymieszaj utarte jabłka, siekane orzechy włoskie, rodzynki, cynamon i miód. Posyp nadzieniem oba placki.

5

Zwiń każdy placek w roladę, brzegi zawiń pod spód i sklej. Posmaruj ubitym jajkiem.

6

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 165–175°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Tereza Brožová
02. kwietnia 2024

Doskonały strudel! Pominęłam miód i dzięki jabłkom jest wystarczająco słodki, przed podaniem dodałam tylko trochę cukru. Na pewno nie piekłam po raz ostatni! 😋

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1271072
6vqhts898zprivaterelayappleidcom
18. listopada 2023

Najlepsze ciasto na strudel. Więc nawet liściaste są świetne! Ale kocham to

Tłumaczenie automatyczne

Andy Kváčová
22. października 2023

Smakuje wyśmienicie i nadal jest zdrowy 👍

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1291924
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu