Razowy strudel z jabłkami
- 25 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 10 porcje
Pamiętasz zapach rodzynek i cynamonu, unoszący się w babcinej kuchni? Wróć do tych wspomnień i po niedzielnym obiedzie podaj pyszny i zdrowy strudel jabłkowy na cieście z mąki orkiszowej.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 321 Kcal
- 7 g białek
- 17 g tłuszczów
- 31 g węglowodanów
Składniki
10 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
2
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki, rozpuszczone masło (lub olej), jogurt i jajka.
3
Wyrób ciasto, podziel je na pół i rozwałkuj każdą część na cienki placek.
4
Wymieszaj utarte jabłka, siekane orzechy włoskie, rodzynki, cynamon i miód. Posyp nadzieniem oba placki.
5
Zwiń każdy placek w roladę, brzegi zawiń pod spód i sklej. Posmaruj ubitym jajkiem.
6
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 165–175°C.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały strudel! Pominęłam miód i dzięki jabłkom jest wystarczająco słodki, przed podaniem dodałam tylko trochę cukru. Na pewno nie piekłam po raz ostatni! 😋
Tłumaczenie automatyczne
Najlepsze ciasto na strudel. Więc nawet liściaste są świetne! Ale kocham to
Tłumaczenie automatyczne
Smakuje wyśmienicie i nadal jest zdrowy 👍
Tłumaczenie automatyczne