
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki, rozpuszczone masło (lub olej), jogurt i jajka.
Wyrób ciasto, podziel je na pół i rozwałkuj każdą część na cienki placek.
Wymieszaj utarte jabłka, siekane orzechy włoskie, rodzynki, cynamon i miód. Posyp nadzieniem oba placki.
Zwiń każdy placek w roladę, brzegi zawiń pod spód i sklej. Posmaruj ubitym jajkiem.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 25–30 minut w temperaturze 165–175°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny przepis, ale następnym razem zastąpię część mąki pełnoziarnistej zwykłą, żeby smak nie był tak gorzki.
Tłumaczenie automatyczne
Luksusowa sprawa. Uwielbiam strudel i ten uważam za najlepszy. Pyszne ciasto, które się nie przykleja.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały strudel! Pominęłam miód i dzięki jabłkom jest wystarczająco słodki, przed podaniem dodałam tylko trochę cukru. Na pewno nie piekłam po raz ostatni! 😋
Tłumaczenie automatyczne