
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Truskawki i rabarbar umyj i pokrój w drobną kostkę. Wsyp do miski i wymieszaj z 4 łyżkami miodu.
Przesyp do formy żaroodpornej o średnicy 20 cm, wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut w temperaturze 170°C.
W międzyczasie przygotuj kruszonkę. Wymieszaj orzechy włoskie, płatki owsiane, masło i 2 łyżki miodu.
Po 15 minutach wyjmij upieczone owoce, posyp je przygotowaną kruszonką i wstaw z powrotem do piekarnika.
Piecz przez kolejnych 12–15 minut. Podawaj z jogurtem lub kwaśną śmietaną.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonały. Zrobiłam to z jabłkami zamiast truskawek.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Luksus! Zamiast syropu miodowo-cykorowego nakładałabym go na siedząco (przygotowany na 3 porcje).
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonałe a zarazem proste, robię wielokrotnie, dziś truskawki i czerwone porzeczki
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego