SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 353 Kcal
  • 6 g białek
  • 26 g tłuszczów
  • 25 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

5 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

2

Truskawki i rabarbar umyj i pokrój w drobną kostkę. Wsyp do miski i wymieszaj z 4 łyżkami miodu.

3

Przesyp do formy żaroodpornej o średnicy 20 cm, wstaw do piekarnika i piecz przez 15 minut w temperaturze 170°C.

4

W międzyczasie przygotuj kruszonkę. Wymieszaj orzechy włoskie, płatki owsiane, masło i 2 łyżki miodu.

5

Po 15 minutach wyjmij upieczone owoce, posyp je przygotowaną kruszonką i wstaw z powrotem do piekarnika.

6

Piecz przez kolejnych 12–15 minut. Podawaj z jogurtem lub kwaśną śmietaną.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Tereza S
18. lutego 2023

Paulett
24. października 2022

Świetnie, spróbowałam z jabłkami. Wystarczyło trochę dłużej pozostawić w piekarniku.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

miccchaella
05. lipca 2022

Doskonały. Zrobiłam to z jabłkami zamiast truskawek.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu