Przekładaniec kokosowy
- 20 min.
- 40 min.
- Średnie
- 20 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 174 Kcal
- 4 g białek
- 12 g tłuszczów
- 14 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W dużym naczyniu ubij jajka, olej, stewię i mleko.
Dodaj suche składniki: mąkę przesianą przez sito, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i kakao.
Za pomocą drewnianej łyżki wyrób zwarte ciasto.
Przelej je do formy 20 × 30 cm i piecz przez 30–40 minut w temperaturze 170–180°C.
W międzyczasie wmieszaj wszystkie składniki na krem i wstaw go do lodówki.
Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia na kratce. Po ostygnięciu przekrój je wzdłuż ostrym nożem, przełóż kremem kokosowym, przykryj i wstaw na kilka minut do lodówki.
Pokrój ciasto na ok. 20 kawałków podobnej wielkości i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dla mnie deser w pełni luksusowy, choć trochę bomba kaloryczna, za sprawą kokosa. Zamiast stewii dodałam odrobinę miodu. Zrobiłam tylko jedną warstwę, krem na ciało i cienką warstwę polewy czekoladowej i było super! Wszyscy świetnie się bawili.
Tłumaczenie automatyczne
Ja zdecydowałam się na wersję muffinową...puszystą, kruszącą się, lekko miodowo-słodką. Z ciasta wychodzi 12 muffinek. Oceniam 3-4/5.
Tłumaczenie automatyczne