
Jemy zdrowo i smacznie

Wymieszaj płatki, 2 jajka, izolat białka serwatkowego i mleko.
Rozpuść czekoladę i olej kokosowy.
Połowę płynnej czekolady przelej do miski z płatkami. Drugą połowę odstaw.
Dodaj utarte jabłka i proszek do pieczenia.
Wymieszaj i przelej ciasto na blachę (20 × 30 cm) pokrytą papierem do pieczenia. Piecz przez ok. 25–30 minut w temperaturze 180–190°C.
W międzyczasie przygotuj polewę: wymieszaj drugą połowę rozpuszczonej czekolady i oleju z twarogiem.
Pozostaw placek do ostygnięcia i posmaruj go polewą czekoladową.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
bardzo dobre mimo, że nie miałam czekolady, użyłam kakao, które rozpuściłam w oleju kokosowym. następnym razem spokojnie dodam do ciasta orzechy i marmoladę dla posłodzenia. poza tym super zdrowa mała dziewczynka.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetny!
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego