
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do temperatury 170–180°C.
Na patelni rozgrzej 20 g oleju kokosowego, dodaj miód i cynamon, wymieszaj. Jabłka pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Duś na średnim ogniu przez 10–12 minut i odstaw.
W dużej misce wymieszaj mąkę orkiszową i proszek do pieczenia, cynamon i sól. W drugiej misce ubij olej kokosowy, miód, jajka i ricottę. Połącz zawartość obu misek, dodaj pieczone jabłka.
Ciasto podziel na 12 foremek do muffinów. Przygotuj kruszonkę: wymieszaj 2 łyżki miodu, olej kokosowy i mąkę. Kruszonką posyp surowe muffiny.
Umieść formę w rozgrzanym piekarniku. Piecz przez 15–20 minut w 170–180°C.
* Ricottę możesz zastąpić jogurtem greckim.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry! Na pewno nie robię tego po raz ostatni! ❤️ Zamiast ricotty użyłam białego jogurtu bez laktozy i było dobrze. Po prostu nie zrozumiałam tej drobnostki - w końcu dodałam 5 razy więcej mąki, a mimo to dość mocno się pokruszyło.
Tłumaczenie automatyczne
bardzo dobre, zamiast ricotty dałam jogurt grecki i zamiast bułki z orzechów laskowych i muffinki są cudownie mięciutkie ❤️
Tłumaczenie automatyczne