Muffinki z makiem
- 10 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 10 sztuki
Puszyste i delikatne muffinki z makiem szybko zdobędą miejsce w Twoim sercu.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 83 Kcal
- 7 g białek
- 5 g tłuszczów
- 3 g węglowodanów
Składniki
10 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Przygotuj dwa naczynia. W jednym wymieszaj suche składniki (mąkę, mak, płatki i proszek do pieczenia).
2
W drugim ubij jajka, mleko i stewię (lub inną substancję słodzącą).
3
Następnie za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj suche i mokre składniki, tworząc półpłynne ciasto bez grudek.
4
Przelej ciasto do formy do muffinek, wysmarowanej tłuszczem lub pokrytej papierowymi koszyczkami.
5
Piecz przez ok. 25–30 minut w temperaturze 170–180°C.
6
Pozostaw do ostygnięcia na kratce i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
świetny przepis
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo smaczny obiad w ciągu dnia z dietą CH. Za drugim razem dorzuciłam jagody, przez co było jeszcze smaczniejsze.
Tłumaczenie automatyczne
To było dobre, ale niezbyt słodkie.
Tłumaczenie automatyczne