Kuleczki dyniowe
- 50 min.
- 20 min.
- Łatwe
- 20 sztuki
Sezon na dynie właśnie się rozpoczął. Lubisz je? Spróbuj naszych kuleczek dyniowych, które doskonale sprawdzą się jako drugie śniadanie do pracy lub lekki podwieczorek.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 74 Kcal
- 1 g białek
- 3 g tłuszczów
- 10 g węglowodanów
Składniki
20 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Wszystkie składniki (poza posypką) wymieszaj i wyrób ciasto. Wstaw je na pół godziny do lodówki.
2
Rozgrzej piekarnik do 160°C. Przygotuj sobie blachę i pokryj ją papierem do pieczenia.
3
Wyjmij ciasto z lodówki, uformuj z niego niewielkie kulki i ułóż je na blasze.
4
Piecz przez 20–25 minut w temperaturze 160–170°C.
5
Jeszcze ciepłe kuleczki panieruj w wiórkach kokosowych, kakao, cynamonie, orzechach lub mieszance tych dodatków.
6
Przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 3–4 dni.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Gustowne, ale nieopakowane. Próbowałem zawijać na gorąco w orzechy i sezam, ale w ogóle się nie zawijały. Udało mi się tylko z kakao i cynamonem.
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo dobre, zwłaszcza pieczone w kakao.
Tłumaczenie automatyczne