
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj olej kokosowy, mąkę, ekstrakt waniliowy, 70 g miodu, 3 jajka i proszek do pieczenia. Wyrób ciasto.
3/4 ciasta rozłóż w na blasze lub tortownicy pokrytej papierem do pieczenia.
W misce ubij twaróg, żółtka, sok z cytryny i 20 g miodu.
Rozsmaruj masę serową na cieście.
Zetrzyj jabłka na tarce, wymieszaj je z cynamonem i ułóż na masie serowej.
Pozostałą ćwiartkę ciasta rozwałkuj na cienki placek, pokrój w paseczki i ułóż z nich kratkę na owocach.
Piecz przez ok. 50 minut w temperaturze 180°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Ciekawy smak. Może zrobię to ponownie.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Dużo dostosowałem przepis na swój własny sposób. Użyłam klasycznej mąki półgrubej (ciasto się nie kruszyło) i dostosowałam ilość. Gdybym zachował tę ilość, nie sądzę, by zmieściła się nawet w moim naczyniu do pieczenia. I dobrze mi poszło, ciasta były w sam raz. Bardzo mi się podobało ciasto.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetny.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego