

Deser z awokado bez pieczenia
200 min.
0 min.
Łatwe
20 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 171 Kcal
- 2 g białek
- 14 g tłuszczów
- 8 g węglowodanów
Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)
- Aplikacja bez reklam
- Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
- Ulubione przepisy dostępne offline
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Olej kokosowy, połamaną czekoladę i miód umieść w naczyniu i rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie odstaw.
Banana i awokado zblenduj i dodaj do masy czekoladowej.
Dodaj kakao, posiekane orzechy laskowe i ekstrakt waniliowy.
Gotową masę wlej do plastikowej lub silikonowej formy (15 × 15 cm), pokrytej papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Wygładź powierzchnię szpachelką i wstaw na co najmniej godzinę do zamrażarki.
Po godzinie wyjmij, pokrój na 12 kostek i podawaj.
Jeżeli nie zjesz deseru od razu, możesz przechowywać go w lodówce. Bez obaw, już się nie rozpuści.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Są wręcz sławni 😋
Tłumaczenie automatyczne
Mega pyszny, świeży smak! Spójność jest świetna. A jako wisienka na torcie: również sycąca! Teraz robię to regularnie, a potem cieszę się nim przez kilka dni :-)
Tłumaczenie automatyczne
Wczoraj pierwszy raz spróbowałem i smakowało rewelacyjnie. To trochę nietypowy deser, ale na pewno świetny dla odmiany. Na pewno spróbuję ponownie w przyszłości, gdy najdzie mnie ochota na coś kremowo-czekoladowego. W przeciwnym razie użyłam silikonowej foremki do babeczek w kształcie kwiatka i też wyglądała bardzo ładnie. Na deser wyobrażam sobie owoce na wierzchu, na przykład wspomniane wcześniej maliny.
Tłumaczenie automatyczne