
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 190–195°C. Przygotuj formę o wymiarach 20 cm × 30 cm i pokryj ją papierem do pieczenia.
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, miód, mleko, 2 żółtka, kakao i olej kokosowy. Wymieszaj i wyrób (najlepiej gołymi rękami) zwarte, nieklejące się ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń ją w folię spożywczą i wstaw na 10 minut do zamrażarki.
W drugim naczyniu dokładnie wymieszaj twaróg, 2 żółtka, miód i ekstrakt waniliowy. Odstaw (w temperaturze pokojowej) i poczekaj, aż ciasto w zamrażarce stwardnieje.
Po 10 minutach wyjmij ciasto, podziel je na dwie równe porcje i przygotuj sobie formę i tarkę.
Jedną porcję ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach, pokrywając nim dno formy. Lekko dociśnij dłonią, aby stworzyć równą warstwę. Następnie rozsmaruj na niej nadzienie serowe, a na wierzch zetrzyj drugą połowę ciasta.
Wstaw blachę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 22–25 minut w temperaturze 190–195°C.
Upieczone ciasto przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 3–4 dni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Mój ulubiony, robię go często.
Tłumaczenie automatyczne
Absolutnie doskonałe. Spróbowałam raz i od tego czasu piekę go dość często. 🤤
Tłumaczenie automatyczne
Kiedy go upiekłam, z radością umieściłam go w małym naczyniu do pieczenia. Bo wszystkie moje fitwersje kończą jako ona sama. Ale ten zniknął tak szybko, że prawie nie zdążyłem zrobić mu zdjęcia po ostygnięciu. Rodzina dwóch dorosłych i 3 dzieci.
Tłumaczenie automatyczne