
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
W jednej misce wymieszaj płatki owsiane, mąkę i proszek do pieczenia.
W drugiej misce roztrzep jajka z mlekiem, olejem kokosowym (jeśli nie jest płynny, wstaw go na chwilę do mikrofalówki) i miodem.
Do masy z jajek dodawaj stopniowo masę z płatków owsianych.
Blachę o wymiarach 25x25 cm pokryj papierem do pieczenia i przelej na nią gotową masę. Piecz przez ok. 25 minut.
Jeśli chcesz, możesz posmarować ciasto warstwą masła orzechowego.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
świetnie, na pewno zrobię to jeszcze raz 👌🤤
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Ciasto jest za suche, a przepis prawie identyczny jak w przypadku „ciasta czekoladowego z białkiem” – gdzie jest więcej mleka i dodatkowo startych jabłek.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego