Ciasteczka cynamonowe z tartym jabłkiem
- 20 min.
- 14 min.
- Łatwe
- 6 sztuki
Masz ochotę na cynamonowe ciasteczka? Najlepiej takie bez mąki, ale z błonnikiem? To brzmi zbyt dobrze, by… Proszę bardzo, oto one. Z jabłkiem i daktylami.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 209 Kcal
- 5 g białek
- 8 g tłuszczów
- 28 g węglowodanów
Składniki
6 sztuki
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 165°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.
2
Do blendera wsyp daktyle, płatki owsiane i cynamon. Miksuj przez kilka sekund, a następnie dodaj mleko i migdały. Zblenduj wszystko na gładką masę.
3
Dodaj do ciasta starte jabłko i łyżeczkę proszku do pieczenia.
4
Za pomocą 2 łyżeczek uformuj ciasteczka i ułóż je na blasze (z takiej ilości uzyskasz 6 dużych ciastek lub 12 małych). Ciasto jest rzadkie, dlatego wymaga to trochę cierpliwości.
5
Wstaw do piekarnika i piecz przez 12–14 minut w temperaturze 155–165°C.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Coś z nim jest nie tak! Tego nie da się przestać :) Nie wyszło tak zarumienione jak na zdjęciu, ale nadal jest pyszne. Podkręciłem trochę, bo skończyły mi się pół banana i 2 figi, więc to było wliczone w cenę, plus trochę siemienia lnianego, żeby schudnąć, kiedy jesteś w domu.
Tłumaczenie automatyczne
Rozczarowanie dla mnie. Preparat skomplikowany - na litość boską nie mogłem go mieszać z tym mlekiem. Musiałem wymieszać jabłka. Poza tym smak nie jest taki zły, ale są wytrawne i jędrne. Z tych, których tu próbowałem, najsłabsze herbatniki.
Tłumaczenie automatyczne
Piekłam około 20min i zamiast białka waniliowego podałam czekoladę. Wielka dobroć🥰
Tłumaczenie automatyczne