
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Oddziel białka od żółtek. Żółtka wymieszaj z miodem i olejem, a białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Do żółtek dodaj sok z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, ekstrakt waniliowy, cynamon, marchewkę, orzechy i kokos.
Następnie ostrożnie dodaj do nich pianę z białek.
Ciasto rozprowadź równomiernie w natłuszczonej keksówce lub formie do pasztetu.
Piecz przez około 50–60 minut w temperaturze 170–180°.
Chlebek pozostaw do wystudzenia, a następnie ozdób go twarogiem zmiksowanym ze stewią.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Pyszne. 😀
Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego
Doskonały. Bardzo nam się podobało
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Zrobiłam to jak ciasto i posypałam białą czekoladą
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego