SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Oddziel białka od żółtek. Żółtka wymieszaj z miodem i olejem, a białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę.

3

Do żółtek dodaj sok z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, ekstrakt waniliowy, cynamon, marchewkę, orzechy i kokos.

4

Następnie ostrożnie dodaj do nich pianę z białek.

5

Ciasto rozprowadź równomiernie w natłuszczonej keksówce lub formie do pasztetu.

6

Piecz przez około 50–60 minut w temperaturze 170–180°.

7

Chlebek pozostaw do wystudzenia, a następnie ozdób go twarogiem zmiksowanym ze stewią.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Amelli bous
06. kwietnia 2024

Zrobiłam jagnięcinę z połowy porcji, musiałam dodać jeszcze 50g jogurtu, ale było dla mnie za dużo kokosa i następnym razem w zasadzie pomijałam sodę.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1180656
Cibulenka
06. lutego 2024

Pyszny

Tłumaczenie automatyczne

Denisa Erbenová
19. stycznia 2024

Rewelacja, tyle że zamiast 150g kokosa dałam 100g migdałów i 50g kokosa. Następnie każdy pokrojony kawałek smarowałam kremem z twarogu, kurczaka cytrynowego i ekstraktem waniliowym. 🙂

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1294620
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu