![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Oddziel białka od żółtek. Żółtka wymieszaj z miodem i olejem, a białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Do żółtek dodaj sok z cytryny, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, ekstrakt waniliowy, cynamon, marchewkę, orzechy i kokos.
Następnie ostrożnie dodaj do nich pianę z białek.
Ciasto rozprowadź równomiernie w natłuszczonej keksówce lub formie do pasztetu.
Piecz przez około 50–60 minut w temperaturze 170–180°.
Chlebek pozostaw do wystudzenia, a następnie ozdób go twarogiem zmiksowanym ze stewią.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zrobiłam jagnięcinę z połowy porcji, musiałam dodać jeszcze 50g jogurtu, ale było dla mnie za dużo kokosa i następnym razem w zasadzie pomijałam sodę.
Tłumaczenie automatyczne
Pyszny
Tłumaczenie automatyczne
Rewelacja, tyle że zamiast 150g kokosa dałam 100g migdałów i 50g kokosa. Następnie każdy pokrojony kawałek smarowałam kremem z twarogu, kurczaka cytrynowego i ekstraktem waniliowym. 🙂
Tłumaczenie automatyczne