![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Jabłka utrzyj na tarce. Dodaj do nich drobno pokrojone daktyle, żurawinę, miód, jajka i olej kokosowy.
W drugim naczyniu wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika.
Połącz suche i mokre składniki, dodaj jogurt i dobrze wymieszaj.
Gotowe ciasto przelej do keksówki pokrytej papierem do pieczenia i piecz przez 40–50 minut w temperaturze 180–190°C.Schłodzony chlebek pokrój w plastry i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bardzo dobry i mięciutki słodki chleb. Dla mnie 10/10
Tłumaczenie automatyczne