![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
W dużej misce wymieszaj mleko, rozpuszczony olej kokosowy, rozpuszczony miód, szczyptę soli i drożdże. Odstaw zaczyn na około 10 minut.
Ponownie wymieszaj i dodaj mąkę oraz ekstrakt waniliowy.
Na posypanej mąką stolnicy wyrób ciasto i rozwałkuj je w prostokąt.
W drugiej misce wymieszaj składniki na nadzienie: miód, cynamon i rozpuszczony olej kokosowy. Nadzienie równomiernie rozsmaruj na cieście, a następnie zwiń ciasto w rulon.
Rulon pokrój na plastry, które układaj obok siebie na okrągłej formie pokrytej papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i umieść na około 1 godzinę w ciepłym miejscu, żeby ciasto wyrosło.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180°C. Bułeczki piecz przez 15–20 minut w temperaturze 170–180°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Następnym razem zrobię podwójną porcję. Naprawdę doskonałe!
Tłumaczenie automatyczne
Przepis jest prosty i bardzo smaczny.To na pewno nie był mój ostatni raz, kiedy piekłam przekąski.
Tłumaczenie automatyczne
Rewelacyjne, lepsze od tych ze sklepu 👍☺️😋
Tłumaczenie automatyczne