Bułeczki cynamonowe
- 85 min.
- 20 min.
- Łatwe
- 10 sztuki
Jemy zdrowo i smacznie
Strona 148Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 171 Kcal
- 4 g białek
- 3 g tłuszczów
- 31 g węglowodanów
Składniki
Sposób przygotowania
W dużej misce wymieszaj mleko, rozpuszczony olej kokosowy, rozpuszczony miód, szczyptę soli i drożdże. Odstaw zaczyn na około 10 minut.
Ponownie wymieszaj i dodaj mąkę oraz ekstrakt waniliowy.
Na posypanej mąką stolnicy wyrób ciasto i rozwałkuj je w prostokąt.
W drugiej misce wymieszaj składniki na nadzienie: miód, cynamon i rozpuszczony olej kokosowy. Nadzienie równomiernie rozsmaruj na cieście, a następnie zwiń ciasto w rulon.
Rulon pokrój na plastry, które układaj obok siebie na okrągłej formie pokrytej papierem do pieczenia. Przykryj ściereczką i umieść na około 1 godzinę w ciepłym miejscu, żeby ciasto wyrosło.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180°C. Bułeczki piecz przez 15–20 minut w temperaturze 170–180°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Następnym razem zrobię podwójną porcję. Naprawdę doskonałe!
Tłumaczenie automatyczne
Przepis jest prosty i bardzo smaczny.To na pewno nie był mój ostatni raz, kiedy piekłam przekąski.
Tłumaczenie automatyczne