Budyń z ricottą
- 50 min.
- 3 min.
- Łatwe
- 1 porcja
Jak zmienić zwykły budyń w ekskluzywny deser? Dodaj do niego ricottę, a powstanie lekki i puszysty krem budyniowy, którego smaku długo nie zapomnisz.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 258 Kcal
- 8 g białek
- 13 g tłuszczów
- 27 g węglowodanów
Składniki
1 porcja
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Z mleka odlej ok. 3 łyżki i wymieszaj je z budyniem w proszku.
2
Resztę mleka doprowadź do wrzenia.
3
Przelej do niego budyń i gotuj, ciągle mieszając, aż zgęstnieje (ok. 2–3 minuty).
4
Pozostaw do ostygnięcia.
5
Następnie wymieszaj z ricottą i miodem.
6
Wstaw na co najmniej 15 minut do lodówki. Podawaj na zimno.
7
Budyń jest wyśmienity bez dodatków, a jeszcze lepszy ze świeżymi owocami.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Mniam!
Tłumaczenie automatyczne
doskonały, mega cháluji❤️
Tłumaczenie automatyczne