SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Połam kalafiora na różyczki, umyj go i utrzyj na tarce o drobnych oczkach.

3

Przesyp do blendera, dodaj jajka, daktyle, banany i olej kokosowy.

4

Zmiksuj na gładkie ciasto.

5

Przelej je do miski i dodaj wszystkie pozostałe składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól.

6

Dokładnie wymieszaj.

7

Przelej ciasto do formy (20 × 30 cm) pokrytej papierem do pieczenia.

8

Piecz przez 35–40 minut w temperaturze 180°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

VěrkaK
07. maja 2023

Nawet po dodaniu kolejnego banana i dużej ilości syropu klonowego smak kalafiora był nie do pobicia.🥺

Tłumaczenie automatyczne

Petra Vlk
17. stycznia 2022

Niestety ten deser nie odniósł sukcesu w naszym kraju, kalafior aż dosyć pachnie.

Tłumaczenie automatyczne

Janka.Fiserova
11. października 2021

Po przeczytaniu komentarzy dodałem trochę stewii. Muszę powiedzieć, że deser jest absolutnie rewelacyjny w smaku. Gdybym nie wiedział, że jest w nim kalafior, w ogóle bym o tym nie wiedział.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu