
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 170–180°C.
Wymieszaj płatki z utartą marchewką, pestkami słonecznika, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Ubij jajka z ekstraktem waniliowym i miodem.
Połącz suche i mokre składniki, dobrze wymieszaj.
Przełóż ciasto do niewielkiej formy (20 × 20 cm) i ugnieć je kopyścią.
Piecz przez 12–15 minut w temperaturze 170–180°C.
Od razu po wyjęciu z piekarnika pokrój na 16 kwadracików (3 × 3 cm).
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
zamiast 50g słonecznika dodałam trochę nasion chia, konopi, migdałów, siemienia lnianego, a także rodzynki, goji i syrop z cykorii. i było super ♥️
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonałe, no może włożyłem więcej miodu
super