
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 170–180°C.
Wymieszaj płatki z utartą marchewką, pestkami słonecznika, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
Ubij jajka z ekstraktem waniliowym i miodem.
Połącz suche i mokre składniki, dobrze wymieszaj.
Przełóż ciasto do niewielkiej formy (20 × 20 cm) i ugnieć je kopyścią.
Piecz przez 12–15 minut w temperaturze 170–180°C.
Od razu po wyjęciu z piekarnika pokrój na 16 kwadracików (3 × 3 cm).
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Luksusowy! Dzieci przez kilka dni z rzędu z entuzjazmem zabierały batony do szkoły na przekąskę. Mojemu mężowi również smakowały, choć zwykle nie przepadam za czymś, co wygląda alternatywnie i zdrowo :) Na pewno upiekę je jeszcze raz i zrobię więcej, przydadzą się w czasie podróży i wakacji.
Tłumaczenie automatyczne
Rewelacja!
Dodałam więcej miodu, a zamiast tylko pestek słonecznika dodałam w tej samej gramaturze: płatki migdałowe, wiórki kokosowe, pestki słonecznika i pestki dyni - co było pod ręką. Wyszły bardzo smaczne, chętnie upiekę po raz kolejny.