Babka jogurtowa
- 10 min.
- 50 min.
- Łatwe
- 12 porcje
Masz wrażenie, że wypróbowałaś już wszystkie przepisy na babkę, ale zawsze wychodzi Ci za sucha? Daj szansę naszej babce jogurtowej, która z pewnością Cię nie rozczaruje.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 223 Kcal
- 5 g białek
- 11 g tłuszczów
- 20 g węglowodanów
Składniki
12 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wysmaruj formę do babki (⌀ 23 cm) tłuszczem i posyp ją mąką pszenną.
2
Do dużego naczynia wbij jajka, dodaj ksylitol i ubij na kogel-mogel. Następnie dodaj jogurt, ekstrakt waniliowy i olej. Wymieszaj i ubij.
3
W drugim naczyniu wymieszaj suche składniki i dodaj je do mokrych.
4
Wlej ciasto do formy na babkę, wygładź je z wierzchu i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 50 minut w temperaturze 180°C.
5
Upieczoną babkę pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyjmij na talerz. Pokrój na 12 kawałków i podawaj.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dobry przepis, zadziałał☺️
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały, elastyczny
Tłumaczenie automatyczne