SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 446 Kcal
  • 22 g białek
  • 28 g tłuszczów
  • 26 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

1 porcja

Sposób przygotowania

1

Przygotuj sobie duże naczynie. Umieść w nim pasujące sitko, pod którym będzie wystarczająca ilość miejsca na spływającą serwatkę.

2

Pokryj sitko czystą płócienną ściereczką i wlej na nią jogurt ze śmietaną.

3

Pozostaw na kilkanaście godzin w temperaturze pokojowej. W naczyniu zbierze się serwatka, a na sitku zostanie serek.

4

Będzie go ok. 450 g (ta informacja przyda Ci się do przygotowania dań na bazie serka).

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marie Mořkovská
10. lipca 2022

W przypadku pytań o ilość - zawsze zależy to od mieszanki, ile serwatki zostanie uwolnione, która ostatecznie się marnuje... jeśli pozwolisz mieszance "przesiać" w lodówce, powinno jej być mniej. Odsączoną serwatkę można wykorzystać do pieczenia chleba lub ciast.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Eva Bečvářová
25. lutego 2022

Zuza - można, dodaję śmietanę i smakuję do wszystkiego - tuńczyk, czosnek, camembert utarłam i jak dla mnie - doskonała i bez dodatku herbaty. Po prostu dodałem trochę soli. Do słonego lub słodkiego deseru bez soli i na koniec trochę dosłodzić.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Zuza Ertl
01. lutego 2022

Czy mogę używać zwykłego kremu?

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu