
Jemy zdrowo i smacznie

Jemy zdrowo – pakiet 2 książek

Z awokado usuń pestki, wyjmij miąższ łyżeczką i wrzuć go wraz z obraną cebulką do blendera.
Blenduj przez ok. 1 minutę, aż do uzyskania gładkiej masy. Do awokado dodaj ricottę, sok z limonki, sól, pieprz i kolendrę. Miksuj przez kilka kolejnych sekund, aż wszystkie składniki się połączą.
Przełóż dip do miseczki i ewentualnie dopraw do smaku pieprzem i solą. Przechowuj w lodówce, spożyj w ciągu 2–3 dni.
Dip doskonale smakuje ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki, z chlebem razowym lub z pełnoziarnistymi krakersami.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny przepis, dodałam czosnek i papryczki jalapeno i to naprawdę świetna uczta! 🙂.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Świetny przepis, po prostu nie mieszałem. Zrobię to jeszcze raz
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Dałem więcej soku z limonki, super 💖
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego