
Jemy zdrowo i smacznie

Z awokado usuń pestki, wyjmij miąższ łyżeczką i wrzuć go wraz z obraną cebulką do blendera.
Blenduj przez ok. 1 minutę, aż do uzyskania gładkiej masy. Do awokado dodaj ricottę, sok z limonki, sól, pieprz i kolendrę. Miksuj przez kilka kolejnych sekund, aż wszystkie składniki się połączą.
Przełóż dip do miseczki i ewentualnie dopraw do smaku pieprzem i solą. Przechowuj w lodówce, spożyj w ciągu 2–3 dni.
Dip doskonale smakuje ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki, z chlebem razowym lub z pełnoziarnistymi krakersami.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Pyszny
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Wyszło bardzo smacznie, zrobiłam z pulchnymi ząbkami czosnku zamiast cebuli perłowej
Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego
Doskonały dressing, zarówno do grillowanego mięsa, jak i do pulpetów gryczanych
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego