![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Z awokado usuń pestki, wyjmij miąższ łyżeczką i wrzuć go wraz z obraną cebulką do blendera.
Blenduj przez ok. 1 minutę, aż do uzyskania gładkiej masy. Do awokado dodaj ricottę, sok z limonki, sól, pieprz i kolendrę. Miksuj przez kilka kolejnych sekund, aż wszystkie składniki się połączą.
Przełóż dip do miseczki i ewentualnie dopraw do smaku pieprzem i solą. Przechowuj w lodówce, spożyj w ciągu 2–3 dni.
Dip doskonale smakuje ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki, z chlebem razowym lub z pełnoziarnistymi krakersami.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Pyszny
Tłumaczenie automatyczne
Wyszło bardzo smacznie, zrobiłam z pulchnymi ząbkami czosnku zamiast cebuli perłowej
Tłumaczenie automatyczne